TDUK i Stručno Drvno Udruženje iz Ujedinjenog Kraljevstva potpisuju Sporazum o razumevanju

September 18, 2023
Izvor:
STA/Fordaq
Posjeta:
12
  • text size

Timber Development UK (TDUK) i Strukturno drvno udruženje (STA) potpisali su Sporazum o razumevanju (MoU) kako bi pomogli rast i razvoj tržišta drvene gradnje u Velikoj Britaniji.

U skladu sa uslovima sporazuma, obe strane su se složile da formiraju partnerstvo da bi zajedno radile na tehničkim projektima za dalji razvoj dizajna i gradnje drveta, kao i na pitanjima vezanim za politiku komunikacije, prema saopštenju STA-e.

Obe strane već proizvode tehničke i dizajnerske smjernice za arhitekte, inženjere i proizvođače. Saradnja će pomoći da se obe strane izbjegne dupliranje u njihovom radu i da tržište bolje služi sa dogovorenim, autoritativnim izvorima tehničkih informacija.

Takođe će osigurati da se odvojeni sektor proizvodnje i dizajna lanca snabdijevanja drvetom govori sa "jednim glasom" prema donosiocima odluka. Ovo će se obavljati prema zajedničkom planu zagovaranja pod krovom Konfederacije drvne industrije (CTI).

Govoreći prilikom potpisivanja MoU-a, David Hopkins, izvršni direktor TDUK-a, izjavio je: "Radujem se što potpisujem ovo sa STA-om. Na mnogo načina, to zvanično potvrđuje ono što već radimo - radimo zajedno kako bismo pomogli rast tržišta - ali daje nam novi impulz da to učinimo."

Andrew Carpenter, izvršni direktor STA-e, izjavio je: "Često propovijedam o saradnji u gradnji, pa sam sretan što potpisujem ovaj MoU da to uradim unutar našeg sektora. Ako drvo treba da preuzme glavnu ulogu u sektoru gradnje, moramo osigurati da radimo sa svim dijelovima lanca snabdijevanja. Ovo partnerstvo će nam omogućiti da maksimalno iskoristimo snage oba udruženja za opšte dobro."

STA i TDUK već 18 meseci rade zajedno sa Conforom i drugima da bi obezbedili informacije za "Timber in Construction Roadmap" Vlade Velike Britanije - političku inicijativu koja obuhvata nekoliko ministarstava za pomoć u rastu tržišta drvene gradnje. Roadmap je planiran da bude objavljen u novembru 2023. godine.

STA je takođe naglasila da će zajedno raditi na promovisanju korišćenja drveta kao rešenja za gradnju stambenih objekata tokom 2024. godine.

"Ova vest je automatski prevedena sa engleskog. Da biste videli originalni članak, molimo kliknite ovde."