Egger kupuje fabriku ploča od Rauch-a

September 13, 2023
Izvor:
Egger/Fordaq
Posjeta:
15
  • text size

8. septembra 2023. godine, Grupa Egger potpisala je ugovor o kupovini Rauchovog čipboarda u Markt Bibartu, Nemačka.

Rauch Grupa je porodična kompanija koja proizvodi i prodaje visokokvalitetne garderober i spavaće sobe već preko 125 godina.

1958. godine, Rauch je preuzeo čipboard fabriku i od tada je mogao da proizvodi svoj čipboard za proizvodnju namestaja. Fabrika čipboarda sada snabdeva ne samo Rauchove namestajne fabrike već i druge nacionalne i međunarodne kupce namestaja i vrata.

Kupovinom, Grupa Egger nastavlja da sprovodi svoju strategiju rasta, dalje jačajući svoj položaj na svojem domaćem tržištu u Evropi.

Nakon prodaje, Rauch Grupa će se potpuno fokusirati na dalji razvoj svojih fabrika namestaja da bi dalje proširila svoj jak tržišni položaj.

„S obzirom da je udeo isporuka trećim stranama i time i proizvodni asortiman neprekidno rastao u poslednjih nekoliko godina, postepeno smo se odvojili od originalne poslovne ideje”, rekao je Rainer Hribar, izvršni direktor Rauch Grupe.

„Da bi se dugoročno održala konkurentnost na tržištu čipboarda, potrebna su visoka ulaganja u proširenje. Grupa Egger ima snagu da iskoristi potencijal lokacije Markt Bibart i Rauch sada može da se potpuno fokusira na dalji razvoj fabrika namestaja.”

Uz odobrenje od strane kartelne pravne vlasti, fabrika čipboarda u Markt Bibartu će biti 22. proizvodna fabrika Grupe Egger. Strane su se dogovorile da ne otkrivaju cenu kupovine i dalje detalje transakcije. Namestajne fabrike Rauch Grupe ostaju nepromenjene od preuzimanja.

"Ova vest je prevedena automatski sa engleskog jezika. Da biste videli originalan članak, molimo kliknite ovde."